درود
این روزها حال غریب و البته قریبی دارند. نق زدن و فحش دادن به عالم و آدم از جمله فریضههای واجب در اکثر جمعها، پیجهای اینستاگرام و غولهای رسانهای است. هر کس روضههای بیشتری از اتفاقات ناگوار دنیا بخواند، مخاطبان بیشتری جذب میکند و کسبوکارش سریعتر توسعه پیدا میکند.
البته اکثر اوقات، نالیدن از دنیا یک نوع فرار است. فرار از مسئولیت و دیدن نقش خود در امور. معمولاً آدمها از چیزهایی مینالند که بر روی آن کنترلی ندارند و کمتر دیده میشود که کسی از عملکرد خود یا جامعهای از رفتارهای خود ناراحت باشد. همیشه مقصر اصلی دولتها و افراد دیگر هستند.
امیر تقوی عزیز در نوشتهی «با حال بد این روزها چه کنیم؟ » به یک نکتهی مهم اشاره میکند که اوضاع دنیا همیشه خراب بوده است، منتها امروزه به لطف انقلاب دیجیتال، حال بد دنیا با سرعت هر چه بیشتر به کل آدمیان مخابره میشود.
حال چه باید کرد؟ پاسخ واضح است: باید به دنبال حال خوب بود. از گله کردن در مورد چیزهایی که نمیتوانیم تغییر دهیم، بپرهیزیم و اجازه ندهیم دنیای مجازی حالمان را خراب کند.
اگر شما از دسته آدمهایی باشید که زیاد اینستاگرام چک میکنید و بعد از اینکه به نقطه You’re All Caught Up رسیدید (یعنی دیگه همه چیز رو دیدید) بر روی ذره بین این نرمافزار کلیک خواهید کرد تا ببینید چه مطالب دیگری را از دنیای مجازی از دست دادهاید. طبیعتاً اینستاگرام به شما مطالبی که با علاقهاتان مرتبط هست را معرفی خواهد کرد و در این میان هیچ بعید نیست که تصاویری از کشتار انواع انسانها، گران شدن دلار و بدبختی روزافزون همه نشانتان دهد. حال چه بخواهید چه نخواهید حال بد به شما تزریق خواهد شد.
داستانهای مشابه برای اکثر شبکههای اجتماعی دیگر وجود دارد. دیگر از لینکدین که بالاتر نداریم، به جای آن که راجع به حرفههای مختلف در آن مطالب ببینیم و بخوانیم، انواع نالههای رنگارنگ را میشنویم. البته متأسفانه این موضوع در کشور ما زیاد است وگرنه در کشورهای پیشرفته، لینکدین واقعاً یک شبکهی اجتماعی حرفهای است.
آیا باید اینستاگرام و تلگرام و امثالهم را پاک کرد؟ نه. اما اگر پیجها و کانالهایی را که دنبال میکنیم به تعدادِ اندکِ حال خوب کن، محدود نکنیم ناخواسته در دام اخبار منفی و به درد نخور خواهیم افتاد و هر روز حالمان بدتر میشود.
برای رسیدن به حال خوب، باید اعتیاد به چک کردن دائمی اینستاگرام و تلگرام و امثالهم را با یک اعتیاد مثبت جایگزین کرد. پس هر چه زودتر اینوریدر و پادبین را بر روی دستگاههای هوشمندتان نصب و با جدیت استفاده کنید. قول میدهم حالتان بهتر شود.
توضیحات بیشتر راجع به این ادعا و نرمافزارهای اینوریدر و پادبین:
هدف این است که از مزایای مثبت دنیای تکنولوژی و عصر اطلاعات بهره ببریم. در نتیجه باید از نرمافزارهایی استفاده کنیم که باعث رشد فردیامان شود و ما را درگیر محتوای احمق نکنند. همین!
نرمافزار اینوریدر: یکی از بهترین نرمافزارهای آر اس اس خوان است. اگر تا کنون با این نرمافزارهای آر اس اس خوان کار نکرده باشید، میتوان کارکرد آنها را با کانالهای تلگرامی مقایسه کرد. شما در تلگرام، چندین کانال را دنبال میکنید و صاحبان کانالها محتوا منتشر میکنند و شما میخوانید. نرمافزار اینوریدر به شما این امکان را میدهد تا مطالب یک وبسایت را به شکل یک کانال دریافت کنید. مثلاً اگر در نرمافراز اینوریدر، سایت www.narenjiman.ir را اضافه کنید، هر وقت مطلب تازهای در سایت نارنجیمن منتشر شود شما خواهید دید و نیازی نیست که هر روز این سایت را چک کنید.
چرا نصب اینوریدر حال را خوب میکند؟ دلیل اصلی این است که تنها و تنها مطالبی را به شما نشان میدهد که خود شما خواستهاید. نه مانند اینستاگرام به شما تصاویر قتل و گرانی پیشنهاد میدهد و نه مانند تلگرام، درگیر کانالها با محتوای کممغز و یا گروههایی که در میانشان اخبار بد وجود دارد خواهید شد. دومین دلیل این است که به هر جهت مطالبی که در وبلاگها منتشر میشوند، به طور میانگین محتوای قویتری هستند. به این نکته هم باید توجه کرد که چه سایتهایی را برای آر اس اس خوانی انتخاب میکنیم. طبیعتاً اگر انتخاب نادرست کنیم و باز مطالبی را پیگیر باشیم که از عالم و آدم مینالند، اوضاع یکسان خواهد بود.
جمعبندی اینکه نرمافزار اینوریدر به شما کمک میکند تا مطالبی را پیگیر باشید که در دنیای شبکههای اجتماعی نخواهید یافت. همچنین میتوانید مطالب را به گونهای انتخاب کنید تا رشد شخصیاتان را به همراه داشته باشد و در آخر این نرمافزار اخبار بد (مگر به انتخاب خودتان) پیشنهاد نمیدهد. در نتیجه حال بهتری خواهید داشت.
نرم افزار پادبین:
به کمک این نرمافزار میتوان انواع پادکستهای مختلف را گوش کرد. البته نرمافزارهای مخصوص شنیدن پادکست، زیاد اند و تفاوت چندانی با هم ندارند. از دیگر نرمافزارها میتوان به پادکست ادیکت و گوگل پادکستس اشاره کرد. در بین نرمافزارهای ایرانی نیز ناملیک، شنوتو و فیدیبو بسیار خوب و حرفهای هستند.
هدف گوش کردن به پادکست برای رشد فردی و حال بهتر است. خیلی مهم نیست که از کدام یک از نرمافزارها استفاده میکنید. گوش کردن به پادکست یک ویژگی مثبت بزرگ دارد و آن این است که در زمان گوش دادن پادکست جذاب، معمولاً به چیز دیگری فکر نمیکنیم و ذهنمان از تمام افکار منفی و اخبار بد، حتی برای دقایقی هم که شده آزاد میشود. حال اگر توسط آن پادکست چیزی هم یاد بگیریم، باز هم حالمان بهتر خواهد شد.
اگر خواستید کمتر برای شبکههای اجتماعی وقت بگذارید و زمانتان را صرف یادگیری کنید، پیشنهاد جدی داشتن یک آر اس اس خوان و یک نرم افزار برای شنیدن پادکست است.
پ.ن: قبلاً در نوشتهی سبک زندگی ناب، توضیح دادهام که حذف زوائد چه قدر میتواند کمک کند و رشد شخصی را به همراه داشته باشد. بخشی عمده از سبک زندگی ناب، در آنفالو کردن تعدادی زیادی است که برایمان هیچ ندارند و فالو کردن تعداد اندکی که باعث رشدمان میشوند.
با تشکر
محمّد قربانیان (نارنجیمن)
2 Comments
بهمن محمدی
درود و خدا قوت
مطلب بسیار خوبی نوشتی.
شخصا از فیدلی و اینوریدر( مخصوصا برای وبلاگ دوستان متممی) به طور موازی استفاده میکنم.
برای پادکست هم از پادکست ادیکت واقعا برنامه خوبیه.چند تا از پادکستهای خوبی که گوش میکنم:
پادکست چنل بی، پادکست بی پلاس، پادکست پاراگرف و..
اگر دوست داشتی و برایت مقدور بود هم یک خروجی از برنامه اینوریدر که استفاده میکنی( منابعی که خودت هر روز پیگیری میکنی )، برایمان به اشتراک بگذار که ما هم استفاده کنیم
محمد قربانیان
بهمن جان سپاس فراوان به خاطر کامنتت.
نظر لطف داری به بنده
پادکست هایی هم که معرفی کردی عالی اند.
بهمن جان من یه عکس از اینوریدر خودم گذاشتم در بین نوشته ها.
پیروز باشی